Kristiina Tolkki Yleltä julkaisi uutisen ’’Työttömien aktiivimalli muuttuu: Riittääkö CV-työpaja, tulityöpassi tai omaehtoinen opiskelu näytöksi aktiivisuudesta?’’ (12.4.2018). Uutisessa hän kertoo, kuinka työttömien tukia leikataan 4,65%, jos he eivät osoita aktiivisuutta työnhakemisessa, kouluttautumisessa tai opiskelussa.

 

Minusta idea on hieno ja mielestäni olisi hyvä saada työttömät osoittamaan aktiivisuuttaan jollakin edellä mainituista keinoista. Työttömien tukien leikkaaminen on mielestäni yleisesti ottaen hyvä asia, sillä se myös osoittaa työttömille, että heidän pitää olla aktiivisempia työnhaun, opiskelun ja kouluttautumisen suhteen.

 

Toki on tilanteita tai tapauksia, milloin mielestäni tukia ei saisi leikata. Esimerkiksi silloin, jos on kyseessä vammainen tai pitkäaikais-sairainen henkilö kyseessä, joka ei syystä tai toisesta vain voi kouluttautua, opiskella tai hankkia töitä.

 

Kaiken kaikkiaan tämä työttömien aktiivimallin muutos on hyvä juttu ja askel parempaan suuntaan työttömyyden vähentämisessä. Työttömyys käy todella kalliiksi valtiolle ja jos tämä muutos onnistuisi hyvin, valtio säästäisi melko paljon rahaa.