Mielestäni vilpillä pääseminen sisään minkäänlaiseen oppilaitokseen on väärin. Se ei ole reilua toisia opiskelijoita kohtaan jotka yrittävät hakea oppilaitokseen. Helsingissä on käytössä esivalintakoe jonka voi tehdä esimerkiksi kotona. Siis loppujen lopuksi siinä ei ole mitään järkeä. Sillä tietenkin opiskelijat käyttävät esimerkiksi toista oppilasta apuna kokeessa kotona. Niin helppoa se on.

 

Mutta oppilaat ovat myös uutisen mukaan sanoneet, että ilman vilppiä kokeesta ei voi päästä läpi. Tässä on toinen tämän tietyn ammattikorkeakoulun ongelma tässä asiassa. Jos koe on opiskelijoiden mielestä niin hankala, että vilppiä on pakko käyttää niin kyllä silloin kokeen tekijöillä pitäisi tajuta se, että koetta voisi edes vähän tehdä helpommaksi.

 

Sekään ei hyvältä kuullosta, että tämä on ollut käytössä jo kolme vuotta. Kyllä mielestäni siinä ajassa pitäisi jo asiat muuttua. Koulu oli myös sanonut, että tämä taktiikka on käytössä rahan ja resurssiyhteyksien takia. Siinä mielessä se on ymmärrettävää, että jos ei ole rahaa järjestää kunnon koe tilannetta. Mutta silti mielestäni olisi paljon järkevämpää vaikkapa lopettaa koko koulun toiminta, jos eivät pysty kunnollisia valvottuja kokeita järjestämään ja oppilaat pääsevät vilpillä kouluun.

 

lähde:  https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005648803.html