Kalevassa 24.4.2018 julkaistussa "Nuorten valtakunnallista harrastuspassia valmistellaan ministeriössä - Kempeleessä vireillä harrastusseteli" kerrotaan valtakunnallisesta harrastuspassista ja vastaavasta harrastussetelistä. Kempeleessä harrastussetelin arvoksi on ehdotettu 150-200 euroa vuodessa.
 
Mielestäni idea on hyvä. On paljon perheitä, joissa on paljon lapsia tai vähemmän varaa maksaa kaikille lapsille heidän haluamiaan harrastuksia. Harrastusseteli helpottaisi vanhemmille tulevia kustannuksia lasten harrastuksista ja lapset saisivat suurimmaksi osaksi itse päättä, mihin harrastukseen rahansa kuluttaisivat.
 
Vaikka 150-200 euroa on iso raha, ei se riitä kattamaan muuta kuin pienen osan urheiluharrastusten kustannuksista. Esimerkiksi kansalaisopistojen vuosimaksuihin harrastussetelin arvo olisi oikein sopiva. Urheiluseuroista useimmissa pelkkä yksi kuukausimaksu on noin 200 euroa.
 
Kun harrastussetelin suunnittelussa edetään pitemmälle, olisi hyvä vielä miettiä summaa ja mihin harrastuksiin rahaa olisi mahdollista käyttää. Idea siitä, että harrastussetelin rahat tulisivat mobiilisovellukseen on moderni. Rahat pysyvät säilössä ja tapa kuluttaa rahat on kekseliäs, mutta myös nopea.