Yle.fi -sivuilla 10.3.2018 julkaistussa tekstissä "Syntyneiden määrä Suomessa on historiallisen pieni - Yle selvitti , mitä asialle pitäisi puolueiden mielestä tehdä", Matti Korhonen kertoi, kuinka syntyvyys Suomessa on laskenut ja, että mitä asialle pitäisi puolueiden mielestä tehdä. Uutisesta ilmenee, että suomalaiset eivät saa keskimäärin niin paljoa lapsia kuin 10 vuotta sitten. Lapsien tekeminen on kuitenkin kaikkien oma asia, ja siihen ei voi ketään pakottaa.
 
Tähän ilmiöön on löydettävissä monta syytä, joita on todettavissa monenlaisia. Monet nuoret aikuiset haluavat nykyään päästä ensin käsiksi työelämään, ennen perheen perustamista ja perhe-elämään sitoutumista. On vaikeaa toimia perheen elättäjänä ilman vakituisia töistä tulevia ansiotuloja.
 
Mielestäni on kuitenkin ymmärrettävää, että juuri koulusta valmistuneet, parhaassa iässä lapsen saannin kannalta olevat naiset eivät halua hankkia lapsia, ennen säännöllisen tulolähteen hankkimista, jolla voi elättää sitten perheen.
 
Toisaalta myös veronmaksajien määrä vähenee, kun syntyvyys vähenee. Veronmaksajien määrän väheneminen tulevaisuudessa tarkoittaa valtion verotuksen tiukentamista, koska pienemmältä porukalta täytyy vaatia keskimäärin enemmän verotuloja pyörittääkseen yhteiskuntaa ja sen tarjoamia etuja.
 
Kuinka sitten syntyvyys saataisiin nousuun tämänhetkisistä syntyvyysluvuista? Itse ehdottaisin raskaana olevien naisien ja nuorten lasten äitien tukien kasvattamista, jotta lasten hankkimiseen liittyvää kynnystä saataisiin laskettua. Mielestäni myös naisten euron saaminen miesten euron tasolle työelämässä, yksinhuoltajaäitien toimeentuloa saataisiin parannettua.