Helsingin Sanomissa 16.4. julkaistussa uutisessa kerrotaan kierrätys ongelmista Suomessa. Uutisessa kerrotaan, että suomalaisen roskapussissa jopa 80 prosenttia on tavaraa, jonka voisi kierrättää. Jutussa kerrotaan myös, että laiskimpia lajittelijoita ovat alle nelikymppiset.

Mielestäni suomalaiset kotitaloudet kierrättävät liian vähän. Suomalaisten pitäisi kierrättää enemmän. Tekstissä mainitaan, että neljä viidesosaa jätepussin sisällöstä kelpaisi kierrätykseen. Tiesin jo etukäteen, että kierrätystä pitäisi lisätä, mutta en arvannut ongelman olevan näin laaja. Jos ongelma on laaja niin miksi ihmiset eivät kierrätä? Kyse on todennäköisesti viitseliäisyydestä. Tähän pitäisi keksiä jokin keino, jolla ihmiset saataisiin kierrättämään.

Suomalaisten pitäisi lisätä kierrätystä, koska Suomi on sitoutunut Euroopan unionin kierrätystavoitteisiin, jotka tiukentuvat lähivuosina. Mielestäni on hyvä asia, että kierrätystavoitteet tiukkenevat, mutta tämä tarkoittaa, että Suomessa on tapahduttava suuria muutoksia kierrätyksessä kotitalouksien kohdalla. Kierrättämiseen pitäisi alkaa kiinnittämään enemmän huomiota, jotta kierrätystavoitteisiin päästäisiin.