Päivi Ojanperän kirjoittamassa uutisessa (Kaleva 11.4.2018) kerrotaan Terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten patistamisesta ottamaan influenssarokotus, vaikka uudessa laissa ei sosiaali- ja terveysministeriön mukaan ole kyse rokotuspakosta. Uutisessa kerrotaan, että terveysalan työntekijöitä on uhattu jopa irtisanomisilla, jos rokotusta ei suostu ottamaan.  

 

Mielestäni jokaisen terveysalalla työskentelevän on velvollisuus ottaa influenssarokotus. Ymmärrän, että esimerkiksi uskonto saattaa kieltää joiltakin rokotuksen tai joillakin on huonoja kokemuksia aiemmista ottamistaan rokotuksista, mutta mielestäni jokaisen terveysalalla työskentelevän on huolehdittava siitä, ettei omien henkilökohtaisten syiden takia sairastuta toisia ihmisiä. 

 

Olen kuitenkin myös sitä mieltä, että työntekijöitä ei saisi irtisanoa sen takia, etteivät he suostu ottamaan rokotusta, joka ei ole lain mukaan pakollinen. Siihen asti, kun rokotuksen ottaminen ei ole lain mukaan pakollista, olisi hyvä, että työntekijä ja –antaja pystyisivät neuvotella kumpaakin osapuolta miellyttävästä vaihtoehdosta irtisanomisen välttämiseksi esimerkiksi korvaavista tehtävistä suurten influenssakausin aikana, jotta potilaiden mahdollinen tartuttaminen olisi mahdollisimman vähäistä.